Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Avstängd a kassa 45 dagar

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Gå med i a-skyddet om du riskerar avstängning med 45 dagar
Riskerar du att bli avstängd från a-kassan med 45 dagar? När eller om du blir avstängd i 45 dagar handlar det om mycket pengar du egentligen skulle får ersättning för. Blir du avstängd i så många dagar är du utan ersättning i cirka hela två månader! Se därför till att du tryggar din ekonomi innan något så dåligt händer.

När din a-kassa beslutar om avstängning är det en sanktion mot dig som brutit mot reglerna. Sanktionen ska vara kännbar så att det inte upprepas men många gånger kan en avstängning vara felaktig. Då är det viktigt att du tar hjälp så att du får pengarna du har rätt till.

Om du har fått 45 avstängningsdagar kommer du att få din ersättning efter de 2 obligatoriska karensdagarna. Det innebär att din ersättning påbörjar efter 45 + 2 dagar, alltså 47 dagar. Gå med i a-skyddet som ser till så att du inte får fel ersättning eller felaktiga avstängningsdagar.

Det finns skäl som gör att du slipper avstängning i 45 dagar

  • Om du inte får din lön utbetald
  • Om du är sjuk och kan uppvisa ett läkarintyg som bevisar att du inte har möjlighet att arbeta eller bli omplacerad av arbetsgivaren på grund av din sjukdom
  • Om du blir trakasserad, förlöjligad eller mobbad på arbetsplatsen trots att åtgärder vidtagits mot att lösa problemen
  • Om du inte kan veckopendla till din arbetsplats, exempelvis vid omplacering eller att arbetsgivaren har flyttat arbetsplats

Det finns även många andra individuella skäl till att slippa bli avstängd i 45 dagar från a-kassan. För att kunna ta reda på om du har andra skäl är det viktigt att du meddelar beslut som meddelats från a-kassan om din avstängning till a-skyddet. Detta om du tror att du har fått för lite i pengar eller felaktigt meddelats avstängning.

Styrk dina skäl med intyg och handlingar

För att kunna få rätt mot a-kassan är det viktigt att du sparar intyg och handlingar som du tror styrker din rätt till ersättning och att du inte ska bli avstängd i 45 dagar. När du har intyg och handlingar kan du sedan få enklare hjälp av a-skyddet som löser din problem med ersättningen utan att du behöver göra något.

Bli medlem i a-skyddet

Se till att skydda din ersättning från fel så att du får tillräckligt med pengar om du blir arbetslös. I tre enkla steg blir du medlem.

A-skyddet

info@a-skyddet.se