Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Barnmorska lön – så mycket tjänar en barnmorska

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Gå med i a-skyddet för ett fullgott skydd under arbetsliv
Att vara barnmorska är att vara delaktig i ett viktigt yrke inom vården. Barnmorskors uppgifter är att ansvara för vården av blivande mödrar och barnet före, under och efter förlossningen. Andra uppgifter är att ta hand om modern, gynekologiska undersökningar, ultraljud, utbildning samt viktig information om amning samt sex- och samlevnadsfrågor. Här presenterar vi även hur mycket en barnmorska tjänar.

Se till att gå med i a-skyddet idag här.

Yrket som barnmorska är högt respekterat och uppskattas av många mödrar varje år. Utan barnmorskor skulle barnafödandet vara mer komplicerat. Ingångslönen varierar beroende på vem arbetsgivaren är samt var i landet man kommer att vara verksam, likaså för lönen. Du kan läsa genomsnittlig lön här nedan.

En vanlig genomsnittlig ingångslön för en nyutexaminerad barnmorska är: 34 700 kronor per månad.

En genomsnittlig medianlön efter 10 verksamma år i yrket är: 40 900 kr per månad.

En genomsnittlig medianlön efter 20 verksamma år i yrket är: 43 600 kr per månad.

Vad tjänar en barnmorska?

Tabellen ovan avser den genomsnittliga ingångslönen samt den genomsnittliga medianlönen efter 10 och 20 år. Som barnmorska har du möjlighet att tjäna mer beroende på din kunskap, vem arbetsgivaren är samt individuella villkor.

Därtill kan du även notera att den svenska arbetsmarknaden har en normal löneutveckling med cirka 2 till 3 procent om året.

Planerar du att söka ett jobb som barnmorska kan du få räkna med att börja yrket med ingångslönen på 34 700 kronor per månad. När du väl har kommit in i yrket är det du själv med dina kunskaper och eventuell löneförhandling som kan se till så att du snabbare når en stigande löneutveckling.

Barnmorska lön privat

I vissa fall kan du som arbetar inom privat vård både få fördelar och nackdelar. Exempelvis kan företaget vara ansluten till ett kollektivavtal som gör att du får möjlighet att följa en löneutveckling enligt villkoren. Om företaget inte följer kollektivavtal kan du själva behöva påverka hur mycket du som barnmorska ska tjäna. Detta kan både vara din fördel och nackdel.

A-skyddet

info@a-skyddet.se