Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Företag med kollektivavtal – så kontrollerar du

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Gå med i a-skyddet redan idag – trygga ditt arbetsliv.
Det finns många företag som inte har kollektivavtal. Det innebär inte att det är dåliga villkor för deras anställda utan de flesta företag tar väl hand om sina anställda även utan kollektivavtal. Ett kollektivavtal är inte enda till en bra arbetsplats dock är det alltid bra för anställda att trygga sitt arbetsliv med a-skyddet och a-kassa.

Du som vill kontrollera om ett företag har kollektivavtal gör det enklast på fackförbundens webbplatser. Flera fackförbund har sökfunktioner som gör det möjligt att se vilket företag som har ett kollektivavtal. Du kan söka på både företagsnamn och organisationsnummer. Det finns även fackförbund som inte lämnar ut uppgifterna är sekretesskäl.

För företag kan kollektivavtal vara särskilt viktigt när företagen söker samarbeten med aktörer som vill se att det finns schyssta villkor. Utan kollektivavtal kan det hända att företag inte får in lika många jobb från exempelvis myndigheter och kommuner som kräver kollektivavtal.

Söka arbete hos ett företag med eller utan kollektivavtal?

För många är det viktigt att ett företag omfattas av kollektivavtal. Det händer att anställda sållar bort företag som inte har kollektivavtal. Oftast handlar det om att anställda inte då vet vad som egentligen gäller och kan ha svårt att själv läsa vilka särskilda regler som gäller hos ett företag utan kollektivavtal. Att ha ett kollektivavtal ger stor trygghet för den anställde som kommer att omfattas av goda villkor som är reglerade.

Även om ett företag inte har ett kollektivavtal innebär det inte per automatik att företaget erbjuder dåliga villkor.

Gå med i a-skyddet

Många söker trygghet inför och under samt efter sin anställning. Det är mycket som kan hända under en anställning och därför är det viktigt att trygga sig så mycket som det går. Ett viktigt skydd är a-skyddet som ser till att du får rätt ersättning av a-kassan, exempelvis om något fel har uppstått.

För att du ska kunna skydda dig ska du gå med i a-skyddet här.

A-skyddet

info@a-skyddet.se