Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Glömde Brukarkort för fordon – bilen beslagtogs

A-skyddet

info@a-skyddet.se

Johan hade lånat mammas bil men det trodde inte polisen på och beslagtog mammans bil – för att Johan inte på plats kunde styrka att han fått tillåtelse att låna bilen

En kväll när Johan var på väg till matbutiken i sin stad här hemma i Sverige för att handla lite mat till sig själv och sin mamma så bestämde sig Johan för att låna mammans bil vilket han också fått tillåtelse att göra.

Johan åkte iväg med bilen för att inhandla det modern hade skrivit ner på en lapp till kvällsmiddagen. På väg till matbutiken skulle han få vara med om en historia som blivit allt vanligare i Sverige. En polisbil möttes Johan av som vinkade in honom för en vanlig rutinkontroll.

Polismannen frågade Johan vem det var som stod som registrerad ägare för bilen i bilregistret. Svaret Johan gav var givetvis att det var mammans bil och det var hon som stod som registrerad ägare i Transportstyrelsens bilregister. Johan la även till att han tillfälligt fick låna bilen av sin mamma för att handla mat som han och mamman skulle laga till middag.

Polisen ifrågasatte om det verkligen stämde att bilen hade lånats ut till Johan – ville se bevis på detta på stuts

Polismannen blev allt aggressivare mot Johan och bad att få ringa till hans mamma men då Johan hade glömt sin mobiltelefon hemma kunde han inte ta fram ett telefonnummer till sin mor och detta tyckte polismannen väckte ytterligare misstankar om att bilen inte rättfärdigt hade lånats ut till Johan.

Polismannen ifrågasatte om Johan verkligen hade fått tillåtelse av sin mor att låna bilen för att inhandla mat till de bägge. Polismannen valde sedermera att misstänka Johan för olovligt brukande och beslagtog hans mammas bil.

Vi kontaktar Brukarkort.se för att höra oss för vad man bör tänka på för att få tillstånd att köra någon annans bil

Brukarkort.se meddelar oss att man själva har hört flera bisarra historier om bilar som har beslagtagits av polisen för att man saknar ett så kallar brukarkort för fordon som styrker att man har fått tillstånd att köra en bil man själv inte står som registrerad ägare för i bilregistret.

Brukarkort.se rekommenderar att man alltid har med sig ett brukarkort när man kör en bil som man inte själv äger för att snabbt och enkelt kunna styrka att ägaren givit en rätt att bruka och köra bilen.

Sådana tillfällen kan exempelvis vara när man kontrolleras av polis.

Beställ ett brukarkort här

A-skyddet

info@a-skyddet.se