Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Om du blir avstängd

Om du blir avstängd från a-kassan innebär det att du blir avstängd från ersättningen. Du kan bli avstängd olika lång tid beroende på vad avstängningen beror på. Vanliga orsaker till avstängning är att a-kassan anser att du misskött ditt arbetssökande eller orsakat din egen arbetslöshet.

För varje dag du blir avstängd innebär det att du förlorar en dag då du egentligen skulle fått ersättning. Blir du exempelvis avstängd i 45 dagar, förlorar du cirka två månaders lön. Detta är mycket pengar och för att undvika felaktigheter i beslut från a-kassan kan du gå med i a-skyddet.

Ett fel är inte alltid medvetet. Ett fel kan ibland vara ett misstag. Oavsett om ett fel var avsiktligt eller av misstag gör ibland a-kassan ingen skillnad. Du får ett beslut som senare kan överklagas. Om du skyddar dig tillräckligt mycket riskerar du inte att gå utan ersättning.

Avstängning kan påverka livet mycket negativt

När du blir avstängd förlorar du din rätt till ersättning under perioden för avstängningen. Att bli avstängd kan påverka ditt liv mycket negativt. För att livet ska gå runt som arbetslös är ekonomin det största bidragande orsaken till att allt fungerar som det ska. Räkningar ska betalas, du behöver pengar till transport för nya arbetsintervjuer, mat, pengar till eventuella barn och mycket annat.

Se till att du är så skyddad som möjligt så att en avstängning inte påverkar ditt liv negativt alltför mycket.

Överklaga avstängning med a-skyddet

Om du blir avstängd från a-kassan har du möjlighet att överklaga beslutet. Om du inte vet vilka chanser du har till att vinna just ditt ärende kan du ta hjälp av a-skyddet som gör en bedömning.

För att kunna få juridisk hjälp av a-skyddet mot a-kassabeslut måste du först bli medlem.

Vi arbetar för att våra medlemmar i alla a-kassor ska få rätt ersättning.