Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Jobba som vikarie på förskola

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Planerar du att arbeta som vikarie på förskola finns det flera viktiga saker du bör tänka på. Gå med i a-skyddet för ett tryggare arbetsliv. Att arbeta som vikarie på förskola har många fördelar. Det är en arbetsplats där du kommer i kontakt med många barn och där du får använda annan pedagogik. Många förskolor är i ständigt behov av vikarier vilket gör det enklare och det går snabbare att få ett jobb.

Som vikarie kommer du oftast överens med din arbetsgivare om flexibla arbetstider. Det är också viktigt att du kan vara flexibel då vikarieyrket många gånger innebär att du måste åka ut på arbete med kort varsel. Du kan även få arbeta på fler än en arbetsplats beroende på förskolornas behov.

På förskolor finns det olika uppdrag som skiljer sig från dag till dag. Du kan oftast bestämma hur mycket du vill arbeta och anpassa ditt arbete efter studier och andra jobb som du har. Många som är vikarier studerar till förskollärare eller grundskolelärare och kan genom vikariatet skaffa ytterligare kompetens och kunskap inför ett nytt arbete. Hos vissa förskolor har du möjlighet till vikariat även om du saknar utbildning men kan uppvisa att du studerar till lärare.

Skaffa erfarenheter

Arbetet som en vikarie på förskola ger dig erfarenheter och meriter som du sedan kan använda i ditt arbetsliv. Du skaffar dig värdefull kompetens om yrket och nya arbetsplatser. Det är heller inte ovanligt att man först börjar på en arbetsplats som vikarier för att sedan kunna få en fast anställning på samma arbetsplats.

Gå med i a-skyddet

När du arbetar är det viktigt att du även skaffar dig en trygghet. Om du skulle blir arbetslös är det bra om du inte riskerar att få för lite i ersättning eller felaktiga avstängningsdagar från a-kassan. Det händer att arbetslösa felaktigt meddelas för lite ersättning och blir avstängda av fel anledningar. Se därför till att trygga ditt arbetsliv med a-skyddet.

Gå med i a-skyddet online här.

A-skyddet

info@a-skyddet.se