Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Ledighet vid flytt

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Bli medlem i a-skyddet här.
Du som ska flytta till en ny bostad när egentligen ska arbeta behöver tänka på vissa saker. Ta reda på hur lång tid flytten tar och om du behöver flytthjälp. För att flytten ska bli så smidig som möjligt är det bra om du planerar alla delar i flytten som bra som möjligt. Om du behöver meddela din arbetsgivare om flytten så kan det göra det.

Beroende på vilken dag du ska flytta kan du behöva ta ledigt. För att få ledigt måste du meddela det till din arbetsgivare. Det är inte alltid en flytt kan ske under en helg eller på en röd dag. Många som flyttar väljer därför en vanlig arbetsdag.

Du har inte rätt till ledighet vid flytt. Det finns ingen lag som reglerar att du får ta ledigt från jobbet när du ska flytta. Det finns heller ingen lag som ger dig en flyttdag med lön. Men du kan ta ledigt om arbetsgivaren godkänner det. För att få rätt till ledighet med lön är upp till arbetsgivaren att bestämma.

Ledig vid flytt

Det är fullt möjligt att få ledigt vid flytt. All ledighet måste först beviljas av din arbetsgivare. När du vet vilken dag du ska flytta är det bra om du i god tid meddelar detta till din arbetsgivare. Det ökar dina chanser till en välplanerad ledighet för din flytt.

När du beviljas ledighet för att flytta utan lön kallas det tjänstledighet utan lön. Denna form av ledighet är smidigare att få då arbetsgivaren inte behöver betala dig lön för den tid du är ledig.

Bli medlem i a-skyddet

Bli medlem här.

Du får rätt ersättning med a-skyddet. Om du får fel ersättning från a-kassan då hjälper a-skyddet till. Du slipper bekymmer med för lite ersättningar och felaktiga avstängningsdagar.

Bli medlem enkelt online. Du får stor trygghet för liten avgift.

A-skyddet

info@a-skyddet.se