Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Mat på jobbet – detta gäller

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Gå med i a-skyddet
Mat på arbetsplatsen är ett ämne som väcker flera frågeställningar. Mat är viktigt ur flera aspekter. Bland annat är det bra om anställda intar god och hälsosam kost för att säkerställa att alla orkar arbeta och prestera bättre. Många undrar vem det är som egentligen ska stå för kostnaderna, är det arbetsgivaren eller den anställda?

Måste arbetsgivare betala för mat? Arbetsgivare har ingen skyldighet i lag att betala för anställdas mat eller på annat sätt förbereda mat. Ibland bjuder arbetsgivaren på en måltid, vilket då blir en fråga om kostförmån som du måste beskattas för enligt en schablontabell som går att läsa mer om på Skatteverkets webbplats. I vissa fall kan du få gratis mat utan att du ska beskattas, detta gäller vid konferenser, personalfester och julbord.

För att förenkla kostvanorna på arbetsplatsen väljer många anställda att ta med sig färdiglagad mat i matlådor till jobbet. Detta har sina fördelar då du behöver inte leta upp en restaurang. Har du med dig egen mat förlorar du inte heller tid på att leta efter en restaurang och kan istället använda din lunchrast till att koppla av lite mer. Dessutom kostar det mindre med färdiglagad mat.

Varuautomater på jobbet

Varuautomater finns på flera arbetsplatser runt om i Sverige. Syftet är många gånger att göra mellanmål på jobbet och andra produkter mer lättillgängligt för anställda. Behöver du en uppfriskande energidryck så kanske det finns i varuautomaten eller andra produkter som ger dig extra energi under arbetspasset.

Gå med i a-skyddet

Skydda din lön under hela ditt arbetsliv med a-skyddet. Om du får för lite i ersättning eller felaktigt blir avstängd från a-kassan får du juridisk hjälp. För en liten avgift skyddar du dig bättre mot felaktigheter.

Du blir enkelt medlem online här.

A-skyddet

info@a-skyddet.se