Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Nit och redlighet – så fungerar utmärkelsen

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Gå med i a-skyddet
Anställda som har arbetat statligt under minst 30 år har möjlighet att få utmärkelsen ”För Nit och Redlighet i rikets tjänst. Detta är en belöningsmedalj som tilldelas den person som visat nit och redlighet i statens tjänst i 30 år eller mer. Den som tilldelas utmärkelsen kan välja mellan guldmedalj, kristallskål/konstglas eller ett armbandsur av guld.

Det populäraste valet och den mest värdefulla är den historiska medaljen som vägen 11 gram med en diameter på 27.5 millimeter. Medaljen präglas i 23 karats guld. Medaljen ges ut med texten #För nit och redlighet i rikets tjänst” tillsammans med arbetstagarens namn.

Medaljen är historisk och föreslogs att användas redan år 1803 som belöning för tulltjänstemän. Utmärkelsen godkändes sammas år och den första utdelningen som är känd skedde år 1830 i silver. År 1947 fastställdes att medaljen i fortsättningen alltid skulle delas i i guld. Genom förordning (1974:225) har regeringen beslutat om vilka regler som ska gälla.

Arbetsgivarverket godkänner utmärkelsen

Har du arbetat i mer än 30 år i statligt tjänst och vill få utmärkelsen, då ska du kontakta din arbetsgivare som Arbetsgivarverket.

Har du frågor om avtalen kring NOR (Nit och redlighet) – kontakta Arbetsgivarverkets kontaktatelefon: 08-700 13 00 eller e-post: registrator@arbetsgivarverket.se

Gå med i a-skyddet

Pengar är viktigt men vad händer om du får för lite? Vi tror på ett färggladare liv där små detaljer är viktiga. Många har inte råd att få för lite i ersättning och om problemet skulle uppstå hjälper a-skyddet dig.

Oavsett din ålder är det viktigt att du har ett extra skydd vid arbetslöshet. Se till att få rätt ersättning. Skydda dina pengar under hela ditt arbetsliv.

Gå med i a-skyddet här.

A-skyddet

info@a-skyddet.se