Arbetslösh etsskyddet

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Vi skyddar dina pengar – slipp förödande konsekvenser

Prata med chefen om kollega – så gör du

A-skyddet

info@a-skyddet.se
Gå med i a-skyddet – skydda din lön under ditt arbetsliv
Du som upplever konflikter med en kollega bör prata med chefen om kollegan. Det kan vara en jobbig uppgift men mycket nödvändig för att lösa konflikten. Oavsett vilken position kollegan har bär du ett ansvar mot dig själv att försöka lösa situationen som påfrestar dig. Det är alltid bättre att ”lufta sina tankar” än att inte gör det – speciellt om du uppfattar kollegan som något jobbigt på arbetsplatsen.

För att minska spänningarna är det bra om det planerar ditt möte med chefen. Samla all information om konflikten med kollegan, exempelvis: tider och platser för händelser, vad som har hänt och vilka som har varit involverade. Presentera sedan all information du har till chefen. Det är viktigt att du är tydlig med hur du känner och hur det påverkar dig.

En annan mycket viktig detalj är att du under och efter mötet är lösningsfokuserad. Det innebär att du ska begära att en lösning så fort som möjligt presenteras för dig som kan tillfredsställa dig. Ha i åtanke att lösningen ibland också måste tillfredsställa andra parter. Så var rättvis och tänk på dig själv men tänk även hela företaget.

Goda relationer är bland det viktigaste

Kom ihåg att chefen oftast balanserar sin relation med samtliga anställda för att kunna hålla en god och produktiv arbetsplats. Det innebär att chefen inte alltid kommer att ställa sig på din sida och skälla ut en annan arbetstagare. Oftast försöker chefer vara professionella i sitt bemötande med arbetstagare oavsett bakgrund och konflikter. En chef vill hitta en lösning så att alla parter känner sig respekterade.

Det är bra om du, din chef och kollegan efter första mötet tillsammans bidrar till en bättre arbetsmiljö för er och alla andra. Många gånger är det bara missförstånd som leder till konflikter och ju mer du lär känna din kollega kan en ny form av vänskap skapas.

Gå med i a-skyddet

Bli medlem i a-skyddet här.

Skydda din lön under ditt arbetsliv. Vad händer om du exempelvis blir uppsagd och får för lite pengar i ersättning eller om du felaktigt får avstängningsdagar från a-kassan. Förutom att du får för lite pengar kan det påverka dig negativt under din arbetslöshet.

Se till att gå med i a-skyddet som erbjuder juridisk hjälp i ärenden som beskrivet ovan.

A-skyddet

info@a-skyddet.se